Variace na Neapolitan mousse cake

24. července 2016 v 20:08 | C_c |  Dorty
Tak jsem si zas vyzkoušela něco trochu nového. Nadchl mě tenhle recept od dokonalé Kousek dortu.)) Vypadalo to na první pohled trochu složitě, ale po pečlivějším prostudování jsem si řekla, že to zase tak hrozný není. No bylo a nebylo... jako na fotce z receptu to teda fakt nevypadá:D ale řeknu Vám, že to byl ten nejlepší dort, co jsem kdy upekla.





Začala jsem tvořit a nedopadla jsem zpočátku zrovna nejlépe.
Korpus č. 1, ten který jsem pekla podle receptu, letěl bohužel po spálení upečení do koše. Můžu to třeba svádět na novou troubu, která peče nějak aktivněji, než ta stará. Ale upřímně, ikdyby ty okraje nebyly tak černý, asi by to stejně nebyl úplně můj šálek. Upekla jsem tedy nový piškotový korpus s čokoládou.

Zbytek receptu, vanilková a jahodová pěna mi sice šly vytvořit bez problémů, jenže problém nastal při nalévání pěn.
Ještě nikdy jsem pořádně nedělala žádný dort, který musí držet v ráfku. Ten můj, přestože byl ve formě s ráfkem upečený, byl jaksi o nějakej milimetr menší, což způsobilo, že pěna zatekla i tam, kam vůbec neměla (například úplně ven z formy) a efekt dortu, který by měl 4 krásné pruhy byl tím pádem v háji. Příště asi budu muset korpus upéct na plech a jen si vyříznout kolečko přesně na míru. Chvíli jsem uvažovala o tom, že to poletí do koše celé, protože jsem navíc neměla nejmenší důvěru v to, že by to mohlo do druhého ztuhnout.
Naštěstí ztuhlo naprosto krásně.

Zdobit jsem chtěla malinami, ale jako největší naschvál u nás nebyly ani v jednom jediném obchodu. Žádné maliny, žádné jahody, jenom borůvky.
Bohužel chutově by k tomu bývaly mnohem lépe ladily ty maliny. Jinak byl dort vážně výborný a rozhodně si ho brzy zopakuju - to už snad eliminuju chyby na minimum:D

Pokud byste chtěli dort podle receptu tvořit, tak jen nezapomeňte, že množství je jen na malý 16cm dort. Já jsem měla formu 21cm, a tak jsem vše vynásobila dvěma s tím, že jsem počítala, že nějaká pěna zbyde. Jahodová mi zbyla na dvě a vanilková na jednu malou mističku, ale ta pěna je výborná i samotná, takže to nebyl problém.

Takže asi tolik k mojí variaci na Neapolitan mousse cake - nejdřív trochu nervy, ale výsledek stál za to.))



(to uprostřed je nastrouhaná bílá čokoláda)



PS: za chyby v tisku neručíme - byl to náročný víkend...




Cervenej_cudlik
by potřeboval tak
3 dny spánku...
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 renuška renuška | E-mail | Web | 25. července 2016 v 11:41 | Reagovat

Olalá, to je luxus! Vypadá skvostně, vůbec mi nepřijde, že by tam byl nějaký nedostatek. Dívala jsem se i na zdroj, který uvádíš, pročetla jsem návod a na rovinu říkám, že do toho bych fakt nešla. Asi by mě odradily všechny ty neznámé ingredience a vůbec tak všechno. Takže klobouček, milá slečno Čudlíková, jsi borka! Odvážná a šikovná tuplem!

2 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 26. července 2016 v 14:05 | Reagovat

Vypadá dost dobře, jen se zakousnout :-D

3 David David | E-mail | Web | 28. července 2016 v 20:03 | Reagovat

Vypadá krásně. :-)

Mamka chodí v poslední době na borůvky, už nasbírala kolem 70 - 80 litrů. Takže doma samé borůvkové buchty, koktejly, borůvky s cukrem atd. :-D

4 Janinka Janinka | E-mail | Web | 29. července 2016 v 9:47 | Reagovat

Hmmm, to vypadá naprosto famózně, až prckovi skončí nemléčná dieta, určitě se do toho pustím! :-)

5 Cervenej_cudlik Cervenej_cudlik | E-mail | Web | 29. července 2016 v 21:18 | Reagovat

[1]: Díky moc, néé zas taková alchymie to nebyla:D

[2]: Děkuji :-)

[3]: Joo nasbírané borůvky jsou nejlepší, tyhle byly bohužel z Kauflandu:-D

[4]: Díky, rozhodně doporučuju, chystám se ho brzo taky zopáknout, ale asi to proměním v semifreda:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama