Únor 2016

Hodně ovoce, hodně čokolády.)

14. února 2016 v 18:01 | C_c |  Dorty
Ty nepotahované dorty mě fakt bavěj, jenom je musím víc trénovat. Ono to totiž vypadá hrozně jednoduše alee ... no dostanu se k tomu.

Dort pro manžela kamarádky k jubilejním třicátým narozeninám. Měl být nepotahovaný a s ovocem, protože manžel není zase až tak moc na sladké. Jasně v pohodě levou zadní.. .D

Sama jsem si vymyslela, že si trochu pohraju s čokoládou, trochu jsem něco nastudovala a zjistila, že čokoláda by se měla temperovat. Jelikož mi ale postup přišel až moc jako z hodiny chemie nebo fyziky, rozhodla jsem se to prostě risknout a spolehnout se na to, že kvalitní 70% belgická čokoláda se bez tý temperace nějak obejde. A naštěstí fakt obešla, čokoláda vypadala přesně tak, jak jsem chtěla. Vytvořit ty čokoládové ehm placičky (?) co mám okolo, bylo velmi jednoduché, stačila lžíce a pečící papír. Udělala jsem je hodně tenounké a byla na sebe pyšná, že jsem při přenosu na dort ani jednu nezlomila.