Máslový krém

21. listopadu 2013 v 11:18 | C_c |  Základní recepty (krémy, korpusy...)
Vynikající krém vhodný nejen na dorty, ale i na cupcakes. Je rychlý, hodně sladký a perfektně drží tvar. Hodí se také na obmazání celého dortu, pokud ho nechcete potahovat, protože je krásně hladký.


  • 230 g cukru moučka
  • 113 g změklého másla
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 2 lžíce mléka
  • potravinářské barvivo

Máslo šleháme dohladka. Tentokrát jsem už k máslu přidala barvivo, aby mělo více času se "rozpustit". Přimixujeme vanilkový extrakt, přidáme cukr a nakonec mléko. Mixujeme na nejvyšší rychlost, dokud nebude poleva krásně nadýchaná. Před použitím doporučuji dát vychladit a trochu ztuhnout do lednice.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 David David | E-mail | Web | 22. listopadu 2013 v 21:15 | Reagovat

Co se stane, když mám 112 nebo 114 g másla? :-D

2 Cervenej_cudlik Cervenej_cudlik | E-mail | Web | 22. listopadu 2013 v 21:31 | Reagovat

[1]: Zkus to :-P

3 Ellie Ellie | Web | 2. dubna 2015 v 19:07 | Reagovat

Můj máslový krém se vždycky rozteče..

4 Cervenej_cudlik Cervenej_cudlik | E-mail | Web | 2. dubna 2015 v 19:36 | Reagovat

[3]: Možná je to máslem? Používám pouze české jihočeské, nebo polabské máslo a tento recept mám už mnohokrát vyzkoušený, vždy drží ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama