Srnčí hřbet s pařížskou šlehačkou

20. června 2013 v 10:28 | C_c |  Ostatní sladké
Můj taťka měl nedávno svátek, rozhodla jsem se mu, ne moc řekvapivě, něco upéct, a protože si zamiloval recept od přítelovy babičky, rozhodla jsem se ho zkusit. Bohužel na focení jsem si vzpoměla až když se dárek vezl oslavenci a byl to závod jestli se rozpustim dřív já, nebo ty řezy. Dojely v pořádku a chutnaly prý přesně jak měly.)



Pařížská šlehačka
(připravuje se den předem, protože musí 24 hodin chladnout v lednici)

  • 1x čokoláda na vaření
  • 2x ten menší kelímek šlehačky
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce kakaa

Vše svaříme a dáme do výše zmíněné lednice.

Srnčí hřbet

  • 80g změklého másla
  • 120g cukru krupice
  • 4 žloutky
  • sníh ze 4 bílků
  • 60g mletých vlašských ořechů
  • 60g změklé čokolády
  • 40g strouhanky

Ušleháme máslo, cukr a žloutky, potom přidáme ořechy, čokoládu a strouhanku a nakonec lehce vmícháme sníh.
Pečeme ve formě na srnční hřet na 180 stupňů asi půl hodiny. Raději kontrolujeme.


Až hřbet vychladne, nakrájíme ho na plátky a vyšleháme paříškou šlehačku, kterou naplníme sáček a jednotlivé plátky zdobíme.

Fotka je opravdu mizernější, než mizerná.( foceno v autě na klíně mobilem ...no ale myslím, že v říjnu má oslavenec narozeniny, takže k dortu bych mohla udělat ještě tohle a vyfotit to pořádně.D



Cervenej_cudlik
se peče
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 David David | E-mail | Web | 20. června 2013 v 14:41 | Reagovat

To vypadá jako hovýnko. :-D Ale nic proti, určitě to chutná dobře. :-)

2 alouette alouette | Web | 21. června 2013 v 22:20 | Reagovat

asi by mě nenapadlo zdobit nakrájený srnčí hřbet :)

3 Zana Zana | 22. června 2013 v 14:12 | Reagovat

HovÝnko? Ale fuj :-)

4 Ivana Ivana | Web | 19. července 2013 v 12:31 | Reagovat

Pařížská slehačka, hned bych si dala :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama